'Welkom in de wereld van FME'

Werken met FME word steeds belangrijker. Dewitec speelt graag in op deze verandering in behoefte bij de opdrachtgevers en heeft daarom diverse FME-specialisten in dienst. Maar waarvoor word FME gebruikt en wat doet een FME-specialist? Een van onze FME-specialisten vertelt:

FME staat voor Feature Manipulation Engine. Deze ETL-tool (Extract, Transform, Load) maakt het mogelijk om gegevens te importeren, te bewerken en te exporteren. Data kan door FME eenvoudiger gekoppeld worden en werkprocessen kunnen worden geautomatiseerd.
Mijn werk bestaat onder meer uit het selecteren, omzetten en combineren van gegevens uit diverse bronnen (bijvoorbeeld BAG-informatie, Excel-bestanden en CAD-informatie). Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om een GIS-product te maken of om een database te vullen. Om het werkproces herbruikbaar en snel aanpasbaar te maken, is het wenselijk om de werkprocessen te automatiseren. Hiervoor kun je een ETL-tool gebruiken.

FME is mijn favoriete ETL-tool vanwege de grote veelzijdigheid en nauwkeurigheid van deze tool. Vooral als er in een transformatie veel stappen nodig zijn of als er een nieuw soort data gegenereerd moet worden (bijvoorbeeld van 2D naar 3D) is FME erg handig. Ik werk graag met FME, omdat er snel mee gewerkt kan worden en het werk uitdagend is. Met FME kun je veel complexe taken aanpakken zonder veel te moeten programmeren. Als het doel toch niet bereikt word met de standaard FME-transformers kan er altijd gebruik worden gemaakt van custom-transformers (bijvoorbeeld met een Python Script).

Op dit moment ben ik werkzaam als FME-specialist bij de gemeente Drechtsteden. Dit is een tijdelijke opdracht die gefaciliteerd word door Dewitec. Ik maak o.a. FME-scripts die de bestaande batch-scripts vervangen waarmee voor de Drechtsteden controles voor de BAG worden uitgevoerd. In FME zijn de processen veel beter controleerbaar, eenvoudiger aan te passen en uit te breiden. Een win-win situatie dus en dat is wat mij blij maakt.

Ben jij net zo enthousiast over FME als onze medewerker? Dewitec is altijd op zoek naar medewerkers die graag met FME werken en deze kennis graag inzetten voor verbetering van de werkprocessen bij onze opdrachtgevers.

Bent u voor uw organisatie op zoek naar goede FME-specialisten? Wij zitten graag met u om tafel om door te spreken hoe wij jullie organisatie kunnen helpen met de inzet van onze FME-specialisten.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Email: info@dewitec.nl
Telefoon: +31(0)78-6775542
Website:www.dewitec.nl