De kracht van Python

Python is een krachtige, makkelijk te begrijpen en snel te leren programmeertaal waarmee je van alles kunt maken. Python wordt veel gebruikt bij de ontwikkeling van webapplicaties en voor data science. Denk hierbij aan back end development, software development en het schrijven van systeem scripts. Python kan gebruikt worden met HTML, CSS en Javascript, maar ook met ander soort programma’s.

 

Het ontstaan van Python

De eerste versie van Python is in 1991 door Guido van Rossem gelanceerd. Hij heeft Python ontwikkeld
met de volgende doelen:
  • Om zo goed mogelijk leesbaar te zijn
  • Gratis en voor iedereen beschikbaar: open source
  • Om er alles mee te kunnen maken
Toen Guido van Rossem de programmeertaal lanceerde was hij op zoek naar een naam die kort, uniek en een beetje mysterieus was. Hij las over de serie “Monty Python’s Flying Circus” en kwam op die manier op de naam Python.
De afgelopen jaren is Python enorm in populariteit toegenomen. Dit komt, omdat het een makkelijk te begrijpen, compact en gratis programma is. Ook is het veel makkelijker te lezen en te begrijpen dan andere programmeertalen, zoals Java. Een script in Python is namelijk gemiddeld 3 keer zo compact
als een script in bijvoorbeeld Java.
 

Betere inzichten met Python

Python wordt steeds meer gebruikt binnen data science. Bedrijven maken in toenemende mate gebruik van hun grote hoeveelheid gegevens en databronnen (big data) om hiermee beter te kunnen presteren. Python kan bijvoorbeeld betere inzichten in werkzaamheden scheppen of een betere voorspelling maken over een toekomstige situatie.
Met Python is het ook mogelijk om tekst te verwerken, afbeeldingen en getallen aan te passen en wiskundige vergelijkingen op te lossen. Python is namelijk een ‘general-purpose’ programmeertaal. Dit betekent dat het bijna overal wel voor gebruikt kan worden.
 

Wat hebben Python en Instragram, Uber en Spotify met elkaar te maken?

Moderne technische bedrijven als Instagram, Uber en Spotify versterken hun diensten door de mogelijkheden van Python. Ze maken gebruik van Python voor bijvoorbeeld data science, het oplossen van complexe algoritmes en webapplicaties. Ook de NASA maakt gebruik van Python bij het programmeren van apparatuur en ruimtevoertuigen.
Verder wordt Python door een tal van andere bedrijven gebruikt om met Machine Learning algoritmes betere medische diagnoses te stellen, beeldherkenning toe te passen bij beveiligingssystemen, spraakherkenning te gebruiken voor betere gebruikersinteractie en inzicht te geven door het voorspellen van beurskoersen.
 
Technisch gesproken is Python een high-level, geïnterpreteerde, object-georiënteerde, interactieve programmeertaal.
  • High Level: hierdoor is Python zo goed als op elke computer en besturingssysteem te gebruiken. Ook staat dit voor de gemakkelijke leesbaarheid en de bijna menselijke vorm van code
  • Geïnterpreteerd: dit betekent dat een Python script direct gebruikt kan worden, zonder dat het eerst in een andere taal omgezet hoeft te worden. Bij andere programmeertalen is dit soms wel het geval. Het voordeel hiervan voor Python is dat elk stuk geschreven code snel te testen is, waardoor aanpassingen en toevoegingen binnen de code eenvoudig te valideren zijn
  • Objectgeoriënteerd: het is mogelijk om objecten aan te maken en deze eigenschappen te geven. De eigenschappen kunnen bestaan uit data maar ook uit functies. Hierdoor kan er makkelijk nieuwe data toegevoegd worden zonder dat er specifieke code voor hoeft worden geschreven. Dit maakt het geheel weer compacter en begrijpelijker.
  • Interactief: vanuit de command promt kun je direct met de zogeheten Python ‘interpreter’ communiceren en de volledige functionaliteit gebruiken, zonder dat je een script hoeft te schrijven.

GIS en Python

Onze GIS-specialisten werken veel met Python. Python wordt gebruikt om Geo-processen  te automatiseren. Denk hierbij aan het verzamelen, opslaan, manipuleren, analyseren, beheren en presenteren van Geo data. Ook kunnen onze GIS-specialisten met Python visualisaties maken, zoals bijvoorbeeld grafieken.
 

Solliciteren

Ben je na het lezen enthousiast geworden over Python en wil jij ook werken met Python? Of heb je al ervaring met Python en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan nu bij Dewitec om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen!
Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar: sollicitaties@dewitec.nl
Professionals
Professionals

Wij zijn expert in het bemiddelen van technische professionals. Dit doen we al jaren en daarom profiteren wij van veel ervaring en een groot netwerk. Bij ons staat de professional centraal. Wij zijn benieuwd wat hem of haar drijft. Wat zijn of haar wensen en ambities zijn. Vanuit deze gedachte gaan we op zoek naar een passende opdracht. Daarnaast hebben wij opleiding en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Iedere professional die bij ons aan de slag gaat bieden we daarom graag opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit alles om vooruitgang te garanderen!

Wij bemiddelen enerzijds startende professionals, maar technische professionals met jaren werkervaring zijn bij ons ook aan het juiste adres. Van een startende GIS-medewerker tot een zeer ervaren constructeur. Wij denken graag met je mee. Wij willen graag een brug zijn voor jouw persoonlijke vooruitgang!

Onze professionals zijn voornamelijk werkzaam bij overheden (ministeries, provincies en gemeenten), Rijkswaterstaat, Waterschappen, Havenbedrijven en Defensie.

Ben jij een starter?

Via ons Young Professional Programma kun je binnen uitdagende projecten een ‘kijkje in de keuken’ krijgen bij verschillende opdrachtgevers.
Doormiddel van dit programma investeren we in je opleiding, bieden we coaching en helpen je zo vooruit binnen je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Download hier de folder van ons Young Professional programma

HEB JE AL JARENLANG ERVARING BINNEN HET VAKGEBIED?

Detachering via Dewitec is een mooie manier om al je kennis en ervaring toe te passen binnen projectmatige opdrachten.
Wij blijven kijken waar je behoeftes liggen op het gebied van ontwikkeling en investeren daarin.

HOE DETACHEREN WIJ?

Wij detacheren jou als professional op projectbasis aan onze opdrachtgevers.
Daarnaast detacheren we onze professionals ook voor tijdelijke ondersteuning bij onze opdrachtgevers.
Je bent in dienst bij ons en wij investeren in je door middel van opleiding en coaching wanneerje dit wenst.

Alle vacatures

Opdrachtgevers
De veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is en blijft onderhevig aan verandering. De dynamiek en nodige flexibiliteit tussen werkgevers en werknemers neemt daardoor toe.
Veel bedrijven kiezen, naast een vaste kern medewerkers, voor een flexibele schil aan personeel.
Zo kunnen organisaties specifieke kennis aantrekken en tijdelijke pieken of uitval opvangen.
Op dit gebied kunnen wij u als opdrachtgever ontzorgen en bemiddelen daarom tussen u en talentvolle professionals.

ZOEKT U EEN TALENTVOLLE PROFESSIONAL?

Dit is wat wij doen. Wij detacheren technische professionals op het gebied van Geo-informatie (GIS) en constructeurs. Heeft u bijvoorbeeld een starter nodig? Of juist een specialist met jarenlange ervaring? Wij kijken samen met u naar uw wensen en verbinden de juiste professional aan uw organisatie. De professional is bij ons in dienst, maar werkt voor u.

 

Hoe kunnen wij u ontzorgen?

Wij kunnen u ontzorgen voor een korte periode om bijvoorbeeld tijdelijke pieken in het werk op te vangen, maar ook bemiddelen wij onze professionals voor specifieke projecen.
Detachering voor meerdere maanden of zelfs jaren is bij ons ook mogelijk.
Van tevoren maken we een afspraak na hoeveel gewerkte uren u de professional bij goed functioneren kunt overnemen.
De professional kan ook binnen ons bedrijf doorstromen naar een volgend project bij een andere opdrachtgever.

Wij ontzorgen u als opdrachtgever graag met onze Professional Services.
Onze Professional Services bestaan uit diverse hands-on ondersteuningen die onze (Young) Professionals u kunnen bieden. 
Download hier de folder waarin de Professional Services van Dewitec staan omschreven. 
Een voorbeeld van een project wat uitgevoerd is door medewerkers van Dewitec is het project 'de berm komt tot bloei' bij de Provincie Zuid-Holland.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Contact
Wijnstraat 237 3311 BV Dordrecht
Social media
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Contactformulier
Contactgegevens

Postadres:
Postbus 560
3300 AN Dordrecht

Bezoekadres:
Burgemeester de Raadtsingel 53
3311 JG Dordrecht

Tel:
078 677 55 42