Maak kennis met: Junior GIS-medewerker Kees

Kees is afgestudeerd aan de opleiding Geo, Media en Design en was op zoek naar een baan in de GIS-wereld. In augustus is Kees via Dewitec gestart als beginnend GIS-medewerker bij de Provincie Zuid-Holland. In dit interview vertelt Kees hoe hij zijn eerste weken heeft ervaren, hoe zijn werkdag eruitziet en aan welke projecten hij momenteel werkt.

HOE HEB JE DE EERSTE WEKEN BIJ PROVINCIE ZUID-HOLLAND ERVAREN?

Het bevalt echt heel erg goed. Ik ben hartelijk ontvangen door het team. Dit was echt heel fijn om zo te ervaren. Vanwege het thuiswerken, waren ze zich er erg van bewust dat dit in het begin wat meer aandacht nodig heeft. Zo heb ik mijn collega’s leren kennen door verschillende één op één meetings, werd ik meteen meegenomen in een aantal projecten en kreeg ik zelfs mijn eerste eigen project in week een of twee.  

Inmiddels zit ik er helemaal in, wat heel fijn is. Ik heb altijd genoeg werk om te doen, het werk sluit goed aan op mijn studie, het is heel divers qua werkzaamheden en daarnaast heb ik ook nog dagelijks leuk contact met collega’s.

INMIDDELS MAG JE AF EN TOE NAAR KANTOOR. HOE BEVALT DAT?

Het leuke contact met collega’s geeft me het gevoel dat ik onderdeel van het team ben. Hier dragen mijn wekelijkse kantoordagen ook aan bij. Dat ik naar kantoor kan, voegt erg veel toe. Het zijn de leukste dagen die ik heb.

Ik ga één keer per week naar kantoor. Dit stem ik dan altijd af met collega’s, zodat we dan met een aantal collega's op kantoor zitten. Het reizen naar kantoor is wel een hele tijdsinvestering aangezien ik vanuit Den Bosch naar Den Haag moet, maar het is de investering echt meer dan waard.

HOE ZIET JOUW WERKDAG BIJ DE PROVINCIE ERUIT?

Elke dag starten we met een daily stand up met het team. Dit begint om 09:00 uur en dan begint mijn dag. Eigenlijk start ik om 08:45 uur en dan check ik even mijn mail en berichten. Na de stand up beginnen mijn vaste werkzaamheden. Elke dag  heb ik 1 á 2 vergaderingen over projecten. Daarbuiten ben ik vooral bezig met mijn eigen producten die ik moet opleveren. Tot nu toe is dit voornamelijk met Power BI, ArcGIS Hub en andere GIS werkzaamheden. De GIS-werkzaamheden zijn wat lastiger op te sommen, maar het heeft te maken met ArcGIS Online, ArcMap en ArcGIS Pro.

AAN WELKE PROJECTEN WERK JE NU?

Binnen de Provincie ben ik bezig met twee projecten en houd ik mij verder bezig met GIS-werkzaamheden. Het eerste project heet project monitor wonen. Dat gaat over het ontwikkelen van een website waarop verschillende dashboards en webmaps komen die bedoeld zijn voor gemeentes, regio’s en provincies. Hierop kunnen zij de gegevens over het wonen monitoren. Het tweede project is het voornaamste project waar ik nu mee bezig ben. Het gaat over de Hub van de klimaatadaptatie. De Hub is een monitoringsplatform, waarin de cijfers van de klimaatadaptatie te zien zijn. Deze cijfers worden weergegeven in dashboards en webapps, welke ik inricht.

HOE ERVAAR JE HET WERKEN BIJ PROVINCIE ZUID-HOLLAND?

Ik merk dat ik mijn uren goed kan opvullen en geen tijd te veel heb. Ik heb gelukkig ook geen extreem strakke deadlines. Het zijn vaak vrij grote projecten die niet snel afgerond hoeven te zijn en dan kan ik per week kijken hoe ver ik kom. Er zijn ook wel korte projecten, zoals met de klimaatadaptatie. Hier moet ik wat sneller stukken voor opleveren, waardoor de werkdruk toe neemt. Maar over het algemeen bevalt het erg goed en gaat het werk mij makkelijk af.

WAT HOOP JE GRAAG TE LEREN?

Ik heb twee hele duidelijke doelen. Ik wil me meer verdiepen in databeheer via GeoWeb. Binnen het team maken wij veel gebruik van databeheer, dus dat zou ik graag willen leren en dit staat zelfs al op de planning!

Het tweede wat ik zou willen leren is FME. Dit is niet zo zeer een onderdeel van mijn takenpakket, maar ik hoop daar wel een beetje sturing in te krijgen. Nu moet ik hier namelijk collega’s voor inschakelen. Daarnaast is het ook een hele belangrijke vaardigheid om te bezitten. Dus daar wil ik graag in groeien.

WIL JIJ NET ALS KEES AAN DE SLAG BIJ ÉÉN VAN ONZE OPDRACHTGEVERS?

Neem dan contact met ons op! 

Email: info@dewitec.nl 
Telefoon: +31(0)78-6775542 
Website: www.dewitec.nl 

 Dewitec, jouw brug naar vooruitgang!

Professionals
Professionals

Wij zijn expert in het bemiddelen van technische professionals. Dit doen we al jaren en daarom profiteren wij van veel ervaring en een groot netwerk. Bij ons staat de professional centraal. Wij zijn benieuwd wat hem of haar drijft. Wat zijn of haar wensen en ambities zijn. Vanuit deze gedachte gaan we op zoek naar een passende opdracht. Daarnaast hebben wij opleiding en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Iedere professional die bij ons aan de slag gaat bieden we daarom graag opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dit alles om vooruitgang te garanderen!

Wij bemiddelen enerzijds startende professionals, maar technische professionals met jaren werkervaring zijn bij ons ook aan het juiste adres. Van een startende GIS-medewerker tot een zeer ervaren constructeur. Wij denken graag met je mee. Wij willen graag een brug zijn voor jouw persoonlijke vooruitgang!

Onze professionals zijn voornamelijk werkzaam bij overheden (ministeries, provincies en gemeenten), Rijkswaterstaat, Waterschappen, Havenbedrijven en Defensie.

Ben jij een starter?

Via ons Young Professional Programma kun je binnen uitdagende projecten een ‘kijkje in de keuken’ krijgen bij verschillende opdrachtgevers.
Doormiddel van dit programma investeren we in je opleiding, bieden we coaching en helpen je zo vooruit binnen je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Download hier de folder van ons Young Professional programma

HEB JE AL JARENLANG ERVARING BINNEN HET VAKGEBIED?

Detachering via Dewitec is een mooie manier om al je kennis en ervaring toe te passen binnen projectmatige opdrachten.
Wij blijven kijken waar je behoeftes liggen op het gebied van ontwikkeling en investeren daarin.

HOE DETACHEREN WIJ?

Wij detacheren jou als professional op projectbasis aan onze opdrachtgevers.
Daarnaast detacheren we onze professionals ook voor tijdelijke ondersteuning bij onze opdrachtgevers.
Je bent in dienst bij ons en wij investeren in je door middel van opleiding en coaching wanneerje dit wenst.

Alle vacatures

Opdrachtgevers
De veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is en blijft onderhevig aan verandering. De dynamiek en nodige flexibiliteit tussen werkgevers en werknemers neemt daardoor toe.
Veel bedrijven kiezen, naast een vaste kern medewerkers, voor een flexibele schil aan personeel.
Zo kunnen organisaties specifieke kennis aantrekken en tijdelijke pieken of uitval opvangen.
Op dit gebied kunnen wij u als opdrachtgever ontzorgen en bemiddelen daarom tussen u en talentvolle professionals.

ZOEKT U EEN TALENTVOLLE PROFESSIONAL?

Dit is wat wij doen. Wij detacheren technische professionals op het gebied van Geo-informatie (GIS) en constructeurs. Heeft u bijvoorbeeld een starter nodig? Of juist een specialist met jarenlange ervaring? Wij kijken samen met u naar uw wensen en verbinden de juiste professional aan uw organisatie. De professional is bij ons in dienst, maar werkt voor u.

 

Hoe kunnen wij u ontzorgen?

Wij kunnen u ontzorgen voor een korte periode om bijvoorbeeld tijdelijke pieken in het werk op te vangen, maar ook bemiddelen wij onze professionals voor specifieke projecen.
Detachering voor meerdere maanden of zelfs jaren is bij ons ook mogelijk.
Van tevoren maken we een afspraak na hoeveel gewerkte uren u de professional bij goed functioneren kunt overnemen.
De professional kan ook binnen ons bedrijf doorstromen naar een volgend project bij een andere opdrachtgever.

Wij ontzorgen u als opdrachtgever graag met onze Professional Services.
Onze Professional Services bestaan uit diverse hands-on ondersteuningen die onze (Young) Professionals u kunnen bieden. 
Download hier de folder waarin de Professional Services van Dewitec staan omschreven. 
Een voorbeeld van een project wat uitgevoerd is door medewerkers van Dewitec is het project 'de berm komt tot bloei' bij de Provincie Zuid-Holland.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Contact
Wijnstraat 237 3311 BV Dordrecht
Social media
Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn
Contactformulier
Contactgegevens

Postadres:
Postbus 560
3300 AN Dordrecht

Bezoekadres:
Burgemeester de Raadtsingel 53
3311 JG Dordrecht

Tel:
078 677 55 42