'Kaarten zijn niet meer weg te denken uit onze communicatie'

“GIS gaat over wat data betekent en inzichten die we uit data kunnen halen. De technologie ontwikkelt zich snel en biedt een nieuw raamwerk om de wereld beter te begrijpen” (Jack Dangermond, CEO en oprichter van Esri, Inc.)

ArcGIS is een van de meest gebruikte GIS-programma’s ontwikkeld door Esri. ArcGIS kan gebruikt worden om ruimtelijke informatie te verkennen, analyseren en presenteren op een flexibele en aantrekkelijke manier.

Waarom ArcGIS?

Inmiddels zijn kaarten niet meer weg te denken uit de communicatie. Of het nu gaat om projectplannen, ziekteverspreiding of evenementeninformatie; een kaart communiceert een boodschap in één beeld.

Dankzij het inzicht dat kaarten en geografische analyses geven, is het mogelijk om een verschil te maken. Organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met het geografisch informatiesysteem (GIS) van Esri; het ArcGIS -platform.

Pakketten binnen ArcGIS:

  • ArcGIS Online

ArcGIS Online is een op een cloud-gebaseerd platform, waarmee er snel en eenvoudig een kaart kan worden gemaakt, beheert en worden gedeeld met andere gebruikers. Veel organisaties gebruiken al een Geografisch Informatie Systeem (GIS) om hun informatie te beheren voor onderhoud, te analyseren om beslissingen te nemen en om te visualiseren zodat ze kunnen communiceren. ArcGIS Online verbindt namelijk mensen, locaties en gegevens door middel van interactieve kaarten. Hierdoor kan de informatie eenvoudig worden gebruikt in de communicatie of binnen werkprocessen.

  • ArcGIS Pro:

ArcGIS Pro is een moderne, snelle en krachtige GIS-applicatie voor het bouwen van kaarten in 2D en 3D. Verder wordt ArcGIS Pro gebruikt voor het analyseren van de gegevens en het overbrengen van geografische kennis. Hiermee heb je het vermogen om relaties te onderzoeken, voorspellingen te testen en uiteindelijk betere beslissingen te nemen.

  • ArcGIS Enterprise:

ArcGIS Enterprise is een compleet platform voor het in kaart brengen en analyseren van data. ArcGIS Enterprise bevat een krachtige GIS-server in combinatie met een web-gebaseerde GIS-infrastructuur voor het organiseren en delen van je werk.

  • ArcGIS Insights:

ArcGIS Insights is een op web-gebaseerde data-analyse tool, waar je analyses kunt uitvoeren op ruimtelijke en niet ruimtelijke data. Met ArcGIS Insights kun je interactief op zoek naar patronen in de data, om zo nieuwe inzichten te verkrijgen.

Naast deze pakketten beschikt ArcGIS over nog veel meer pakketten zoals: ArcGIS Content, ArcGIS-apps, ArcGIS Developers, ArcGIS Velocity, ArcGIS Platform, ArcGIS Hub, ArcGIS Indoors, ArcGIS for Personal Use, ArcGIS voor op school, ArcGIS Urban en nog vele andere.